Retsept: Banaanikeeks

1
Kuna nädalavahetusel sain hakkama ühe maitsva küpsetisega, mõtlesin seda ühes postituses kohe ka kõigi teistega jagada. Inspiratsioon ja retsept on pärit Youtube kasutajalt PopSugarGirlsGuide (ingliskeelne video SIIN).

2Vaja läheb:

  • 410 g jahu
  • 200 g suhkrut
  • 10 g soodat
  • 4 g soola
  • 180 g sulatatud ja eelnevalt maha jahutatud võid
  • 2 muna
  • 25 g vett
  • 2 üleküpsenud banaani
  • lisaks võid lisada vastavalt maitsele pähkleid, rosinaid, marmelaaditükke vms (mina lisasin 100 g kreekapähkleid nagu ka originaalretseptis)
  • küpsetamiseks eelnevalt võiga määritud leivavormi

Valmistamine:
Esmalt segada kokku kõik kuivained. Lisa hulka ka või ning sega. Lisa munad ja vesi, sega. Lisa eelnevalt teises kausis kahvliga purustatud banaanid ning sega kõik korralikult läbi. Aseta tainas vormi ja küpseta 30-45 minutit (olenevalt ahjust) 180 kraadi juures. Keeksi valmidust kontrolli hambaorgi abil. Pärast ahjust võtmist lase keeksil veidi jahtuda.

3
Nii minu kui ka lähedaste arvates tuli keeks väga hästi välja – polnud liialt magus ning banaanimaitse oli tunda igas ampsus. Mulle kreekapähklite maitse ei meeldinud ning seega seda järgmine kord ei kasuta. Kindlasti on see üks väga lihtne ja kiire retsept ning enamasti on kõik koostisained alati kodus olemas. Proovige järele ja andke teada, kuidas maitses!

Prindi endale retsept SIIT!

Lisa kommentaar