Retsept: Kõige lihtsam pasta

IMG_1273_1Üheks mu lemmiksöögiks, mida kiirelt ja lihtsalt kodus valmistan, on pasta. Õppisin pasta valmistamise ühel suvel restoranis töötades ära ning võin teile lubada, et selle tegemine on tõesti lihtne ja lollikindel. Samuti ei lähe valmistamiseks ka vaja väga palju asju. Nüüd igatahes retsepti juurde…

IMG_1268_1Vaja läheb:

  • makarone
  • sinki
  • tomateid
  • vahukoort
  • merevaiku
  • juustu

Valmistamine:
Keeda soolases vees enda soovi järgi valitud makaronid. Lase vesi keema ja vahetult enne makaronide lisamist vette lisa sool, mitte enne. Makaronide pehmust maitse, sest al dente järgi pakendil olev keetmisaeg jätab minu arvates makaronid alati kõvaks. Kui oled makaronid ära keetnud ja kurnanud, prae suuremas kastrulis (kasutan sama kastrulit, milles keetsin makaronid) väheses õlis tükeldatud sink ning veidi aja pärast lisa tomat, kuumuta veidi. Siis lisa vahukoor ja kuumuta. Lisa merevaik (~1 spl) ja sega, et see ära sulaks. Nüüd lisa keedetud makaronid, maitsesta soola ja pipraga ning lisa ka juust. Mina lisan alati ka peterselli, sest see annab minu meelest pastale väga hea maitse.

IMG_1269_1IMG_1275_2Kindlasti maitse toitu pidevalt ja lisa enda soovi ja maitse järgi asju juurde. Pasta peaks jääma kreemjas ja juustune. Retseptis pole kirjas koguseid, sest teen pastat alati nö tunde järgi ja vastavalt sellele, palju on sööjaid.

Prindi endale retsept SIIT!

Lisa kommentaar