Retsept: Müsli

PicMonkey Collage (1)Igat asja tuleb ise proovida, ka müsli tegemist! Peale selle, et see on hea krõmps, tean täpselt, mis sinna sisse olen pannud ning see teebki isetehtud müslist palju tervislikuma hommikusöögi.

Vaja läheb:

  • helbeid (kasutasin ökomärgistusega täistera kolmeviljahelbeid, millega ka tavaline puder tuleb imehea, proovige – neid saab näiteks Pärnu Keskuse taluturult)
  • vedelat mett ja sulatatud võid (kasutasin naabrinaiselt saadud värsket ja vedelat mett ja riivitud toorkakaovõid)
  • seemneid, pähkleid, kuivatatud marju (kasutasin kuivatatud jõhvikaid, metspähkleid, rosinaid, linaseemneid, päevalilleseemneid, mandlilaaste, kookoshelbeid)

Valmistamine:
Sega ühes suuremas kausis kokku helbed ja seemned, pähklid, kuivatatud marjad. Sega teises väiksemas kausis kokku mesi ja või. Nüüd vala mee ja või segu kuivainete kaussi, sega korralikult kõik läbi ja laota küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Küpseta müslit vastavalt enda ahjule. Mina küpsetasin 150 kraadi juures veidi üle tunni ning segasin hästi tihti. Pärast ahjust võtmist sega samuti tihti, et müsli kokku ei kuivaks. Lase müslil maha jahtuda ning pane hoiustamiseks purki.

IMG_8119
Prindi endale retsept SIIT!

Lisa kommentaar