Salatid

Retsept: Kinoasalat peedi ja kikerhernestega

Meie väga hea sõber ja Pärnus paikneva kohviku Hea Maa omanik Virkko pakkus enda sünnipäeval salatit, mille ma ka kohe mõned päevad hiljem enda sünnipäevalauale valmis meisterdasin. Eks neid komponente võib vahetada ja midagi muud ka juurde lisada, kuid minu arvates täitsa hea vaheldus tavapärasele kartulisalatile või kasukale.

Vaja läheb:

Valmistamine:
Enne kinoa keetmist loputage kinoa voolava vee all korralikult puhtaks – kuni pesuvesi enam ei vahuta. Keetmiseks võta topelt kogus vett, lase korraks keema ja kuumuta siis madalal tulel 10-15 minutit. Kinoa on valmis, kui seemned muutuvad läbipaistvamaks ja tera keskosast eraldub valge idu. Lase enne salati kokkusegamist kinoa maha jahtuda. Loputa voolava vee all kikerherned, tükelda peet väiksemateks kuubikuteks ja pese ka salatilehed. Sega kõik koostisosad kokku, lisa veidi oliivõli ja maitsesta. Järgmisel korral lisaksin ma juurde näiteks ka seemneid ja päiksekuivatatud tomateid.

************************************

Kinoa on selline uudsem toiduaine, mida paljud kodus igapäevaselt pole harjunud kasutama. Kinoa teiseks nimeks on hanemalts, kuid sellisest nimest hoolimata võiks eestlased seda aina rohkem enda toidulaual pakkuda. Kinoa on näiteks gluteenivaba dieedi korral alternatiiv teraviljale, mis on kergesti seeditav. Kinoal on kõrge valgusisaldus ning see toiduaine on suurepärane magneesiumi-, raua- ja ka kaltsiumiallikas.

Vaata ka: Retsept: Kinoa lõhe ja avokaadoga
Vaata ka: Nipp: Kuidas kasvatada kodus idandeid?

Loe veel ka...

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga