Malasolnõi kurgid on siis vähesoolased ehk ühepäevakurgid, mida olen mina ikka lapsest peale suvisel ajal suhteliselt iga päev näost sisse ajanud, kuna ema tegi neid koguaeg ja need olid imemaitsvad.
Vaja läheb:
- 1 kg värskeid väikeseid kurke
- 10-15 mustasõstralehte
- tillivarsi
- soovi korral küüslauku ja mädarõikalehti
Marinaadi jaoks:
- 2 l vett
- 2 spl soola
- 2 spl suhkrut
- 2 spl 30%-list äädikat
Valmistamine:
Pese kurgid korralikult puhtaks ja jäta umbes tunniks ajaks külma vee sisse likku. See teeb kurgid krõmpsuks. Tee kohe valmis ka marinaad, mis jääb samaks ajaks veidi jahtuma. Marinaadi valmistamiseks lase vesi keema, lisa maitseained ja jälgi, et kõik vees lahustuksid. Jäta marinaad jahtuma! Umbes tunni pärast võta puhas 3-liirtine purk ja laota sinna vaheldumisi kurgid, mustasõstralehed, tillivarred, küüslauk, mädarõikalehed. Kõige peale pane mustasõstralehti ning kalla peale jahtunud marinaad. Nüüd jäta purk lahtiselt köögikapile ööpäevaks seisma. Pärast võid kurke säilitada külmkapis, kuid kõige paremad on nad siiski kohe ära süües.
NB!!! Üks nipp, mis mina suve alguses teen, on see, et korjan ema mustasõstrapõõsalt ja kasvuhoonest korraga suurema koguse marinaadiks vajaminevaid maitsetaimi ära. Jagan need portjoniteks, panen sügavkülmakottidesse ning siis sügavkülma enda aega ootama. Nii saab muretult iga kell neid kurke valmistada!
Kellelgi on äkki veel häid nippe malasolnõi kurkide tegemisel?
Kirjuta oma kommentaar