Retsept: Marineeritud kõrvitsad

IMG_9878Minu ema kullavaramust jagan teile kõige paremate marineeritud kõrvitsate detailset retsepti, mille hiljuti ka ise esimest korda järele proovisin!

IMG_5935Vaja läheb:

  • 1 kg puhastatud ja tükeldatud kõrvitsatükke
  • 1 l vett
  • 2 spl 30% äädikat

  • 1,5 dl suhkrut
  • 7 nelki
  • 5 vürtsi
  • 1,5 spl 30% äädikat

Valmistamine:

Kalla tükeldatud kõrvitsatele peale vesi ja äädikas ning jäta ööpäevaks seisma. Järgmisel päeval kuumuta kõrvitsad tolles marinaadis 1 kg kaupa väiksemas potis. Lisa sinna juurde 1,5 dl suhkrut, nelgid ja vürtsid (panen need teesõela sisse ning pärast keetmist võtan selle välja, et purki maitseaineid ei jääks) ja lisa ka veel 1 spl äädikat. Keeda kaanega nõus aeglaselt kuni tükid on pehmed (katsu tikuga). Tõsta tükid ja marinaad purki ning sulge kaas kohe. Jäta kuumad purgid lihtsalt põrandale jahtuma (ei pea teistpidi keerama ega teki sees hoidma).

IMG_5938 IMG_5960
Kindlasti soovitan kõrvitsaid kuumutada väikeste koguste kaupa, sest muidu jäävad osad kõrvitsatükid pudid ja see pole visuaalselt üldse ilus. Marinaadi maitsestamine on ka nii parem. Nii tehes kulub küll rohkem aega aga tulemus on parem.

Kirjuta oma kommentaar

Sinu e-maili aadressi ei avalikustata.