Retsept: Kufis tehtud paneeritud liha või kana

Saime mõned kuud tagasi enda majapidamisse kuumaõhufritüüri ehk KUFI ning sellega koos ka Mari-Liis Ilover kokaraamatu. Olen sealt retseptiraamatust saanud katsetada küll veel väheseid toite, kuid olen enda masinat kasutama õppinud ja teen ka ise katsetusi, et mida põnevat ja uut sellega veel valmistada saaks.

Kellel on kodus see kokaraamat olemas, siis otsige üles lehekülg number 153. Seal on seašnitslite valmistamise õpetus, mille soovitan sul kindlasti järele proovida. Osta endale koju panko paneerimishelbed ja tee järele. Hiljem saad aga kasutada neid helbeid ka teiste toitude tegemisel. Minul ongi just Mari-Liisi seašnitslite retsepti proovimisest suur pakk pankot kodus nüüd olemas ja lisan siia teile veel ühe lihtsa õpetuse, kuidas ma seda kasutan.

VAJA LÄHEB:

  • liha või kana vastavalt soovile (valisin seekord broileri pooltiivad ja rinnafilee viilud)
  • panko
  • pipar, sool jms maitseained, mida soovid lisada
  • pritspudeliga õli

VALMISTAMINE:

Võta kaanega kauss ja pane sinne sisse tunde järgi (vastavalt liha või kana kogusele) pankot ja ka kõik maitseained. Sega läbi ning lisa sinna järgemööda liha või kana, mida soovid valmistada. Kui paras kogus on kausis, pane kausile kaas peale ja sulge see korralikult. Hakka kaussi raputama, et panko ja maitseainete segu jääks raputamise lõpptulemusena lihale või kanale külge. Selline kausis raputamise viis on lihtsaim ja puhtaim viis kiirelt paneerimine ära teha. Tee kufi rest õliseks ja tõsta liha- või kanatükid restile. Pritsi kergelt õliga üle. Küpseta 200 kraadi juures 10-15 minutit. Kufi annab sulle ilmselt ka poole aja möödudes märku, et liha või kana ümber pööraksid või raputaksid.

Sinna juurde tee kas lihtsalt salat või midagi toekamat ning kiire ja lihtne toit ongi valmis.

Kufi võlu minu jaoks on see, et esiteks masinas valmib toit täitsa ise ehk ma ei pea jälgima ja valvama. Teiseks aga see, et toit saab kiiremini valmis kui teha seda näiteks ahjus. Seega väga hea masin imelihtsalt maitsvaid ja kiireid toite enda perele valmistada.

Kirjuta oma kommentaar

Sinu e-maili aadressi ei avalikustata.