Retsept: Lasanje

Lasanje_7

Arvasin kunagi, et lasanje tegemine on meeletult raske ja keeruline, kuid tegelikult on see päris lihtne. Aega küll võtab, kuid lõpptulemus on megalt hea ja see on ka mu laste üks lemmiktoite.

Vaja läheb:

Hakklihakaste:

  • 2 hakitud sibulat
  • kimp hakitud peterselli
  • 800 g hakkliha
  • 2 riivitud porgandit
  • 250 g purustatud tomateid
  • 400 g tomatipüreed
  • soola ja musta pipart
  • vett (vajadusel)

Juustukaste:

  • 75 g võid
  • 2 dl nisujahu
  • 1 l piima
  • 250 g riivitud juustu
  • soola ja pipart

Lisaks:

  • lasanjeplaate
Lasanje_3

Valmista hakklihakaste:

Pruunista potis hakkliha, sibul ja porgand. Lisa petersell, purustatud tomatid ja tomatipüree. Vajadusel lisa vett. Maitsesta soola ja pipraga. Hauta kastet kaane all 10-15 minutit.

Valmista juustukaste:

Sulata potis või, lisa jahu ja sega vispliga. Lisa juurde piim ja kuumuta pidevalt vispliga segades kuskil 5 minuitit, kuni kaste on ühtlane ja pakseneb. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta pott tulelt ja sega juurde 200 g riivitud juustu.

Tee lasanje valmis:

Võta ahjuvorm ja tõsta põhjale kiht juustukastet. Laota peale kiht lasanjeplaate, siis kiht hakklihakastet ja peale juustukastet. Korda niimoodi 2-3 korda, kuni vorm saab täis ja toiduained otsa.

Pealmine plaatide kiht kata juustukastmega ja puista peale 50 g riivitud juustu.

Küpseta 225-kraadises ahjus (pöördõhk) 30 minutit fooliumiga kaetult ja 10 minutit ilma fooliumita.

Enne serveerimist lase umbes 30 minutit seista, sest siis on lasanjet parem lõigata.

Lasanje_7

Kirjuta oma kommentaar

Sinu e-maili aadressi ei avalikustata.