Minul peab hummus koguaeg kodus kapis olemas olema. Seda on lihtsalt nii hea igasuguste näkside kõrvale lauale panna või siis igapäevaselt võileivamäärdena kasutada. Poodides on valik suur, kuid nende säilivustähtaeg on see, miks neid suure kogusega koju valmis osta ei saa. Samas ongi ju seda võimalik ka täitsa ise teha.
Jagan sulle täna enda hummuse valmistamise retsepti ja ka üht selle hoiustamise nippi. Retsept ise on imelihtne ning ei vaja suuremaid kokandusoskusi. Kui oled sama suur hummuse fänn nagu mina, siis osta endale koju seesamipasta ning hoia alati paar purki kikerherne konserve varuriiulil – muud koostisosad on ilmselt paljudel niikuinii kodus alati olemas.
Vaja läheb:
- 600 g kikerherneid
- 4 sl sidrunimahla
- 150 ml vett
- 2-3 küüslauguküünt (purustatult küüslaugupressiga)
- peotäis peterselli või koriandrit
- soola ja pipart (soovi järgi ka muid maitseaineid)
- 2 sl oliiviõli
- 4 sp tahhiinit ehk seesamipastat
Valmistamine:
Kalla kikerherned sõelale ja loputa külma vee all. Pane kõik koostisained (veest lisa alguses pool kogust) köögikombaini, Nutri Bulletisse või kasuta saumikserit ning lase kõik ühtlaseks massiks. Lisa vajadusel vett, maitse ja lisa soovi korral juurde maitseaineid.
NIPP
Pea meeles, et niimoodi koduselt valmistatud hummus võib säilida külmikus vaid 3-4 päeva. Küll aga kasutan mina hummuse puhul seda nippi, et teen korraga valmis suurema koguse, jagan saadud määrde väikestesse hoiukarpidesse ja pistan sügavkülma. Seal säilib see enda tekstuuri ja toiteväärtust langemata kuskil 3 kuud. Niimoodi on mul võimalik ühe korraga teha valmis suurem hulk ja eelmisel õhtul sügavkülmast karbi tavalisse külmikusse tõstes hommikul sulanud hummust juba võileivale määrida.
Kirjuta oma kommentaar