Magustoidud

Retsept: Kohupiimapontšikud

Eelmisel suvel õppisin naabrinaise juures ära kohupiimapontšikute valmistamise ning ma kinnitan teile, et nende tegemine on imelihtne ja vaid kättevõtmise asi. Saavad kiirelt valmis ning üldjuhul on ka kodus alati kõik koostisosad olemas. Minu väike nipp, et kohupiim koguaeg kodus olemas oleks, on see, et ostan soodukate ajal alati mõne paki kohupiima ning pistan need sügavkülma. Kui on mõte pontšikuid teha, siis panen need pakid sügavast võetult tunniks ajaks vee sisse sulama ja nii ei peagi neid spetsiaalselt poodi ostma minema.

Vaja läheb:

  • 250 g kohupiima
  • 2 spl suhkrut
  • 1 muna
  • 0,5 tl soola
  • 0,5 tl soodat
  • 100 g nisujahu
  • frittimiseks rapsiõli
  • kaunistamiseks tuhksuhkrut

Valmistamine:

  1. Pane väikesesse potti rapsiõli kuumenema (õli kogus võiks olla kuskil 5 cm poti põhjast).
  2. Hõõru kohupiim suhkru ja munaga. Lisa hulka sool ja soodaga segatud jahu.
  3. Sega tainas kokku ja alusta frittimist kohe. Aseta kahe supilusika abil väike tainaports kuuma õli sisse. Küpseta neid seni, kuni nad on kuldsed. Vahepeal keera pontšikud ringi, kui nad ise ümber ei keera.
  4. Kui pontšikud on valmis, tõsta nad vahukulbi abil kaussi ja raputa veidi aja pärast peale tuhksuhkur.

Loe veel ka...

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga