Magustoidud

Retsept: Tosca kook

Toomase vennanaine Silvia teeb imelisi küpsetisi ja maiusi ning tema retseptiraamatust on pärit ka tänane postitus, mida ma kohe kindlasti soovitan järele proovida. Ma tõesti ei arvanud, et ma kunagi tosca kooki teen.

Mida läheb vaja tosca tegemiseks ?

20 cm läbimõõduga ümmargune koogivorm

Põhi:

  • 100 g võid
  • 2 toasooja muna
  • 1,5 dl pruuni suhkrut
  • 2 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 dl piima
  • marju

Kate:

  • 100 g võid
  • 1 dl pruun suhkrut
  • 2 spl piima
  • 2 spl jahu
  • 50 g kookoshelbeid
  • 100 g mandlilaaste

Tosca valmistamine:

Sulata või ja jäta jahtuma. Vahusta mikseriga munad ja suhkur. Lisa vähehaaval küpsetuspulbriga segatud jahu, jahtunud või ja piim. Sega kõik korralikult läbi. Kalla segu vormi ja pane peale ka meelepärased marjad. Küpseta 200 kraadi juures (pöördõhuga programm) 20 minutit. Samal ajal valmista kate. Selleks kuumuta potis või, suhkur ja piim. Lisa juurde jahu ning sega vispliga, et kõik oleks ilusti segunenud. Lisa juurde kookoshelbed ja mandlilaastud ja sega kõik korralikult läbi. Pärast põhja küpsetamist vala kate koogile ning küpseta veel 15 minutit. 

Vahustatud muna ja suhkur
Põhi enne ahju panemist
Põhi pärast ahjust võtmist
Katte lisamine
Valmis kook! Ideaalne süüa ka otse ahjust võetuna!

Mida sa veel ootad?

Just see küsimus mul Sulle ongi. Mida sa veel ootad? Asjad külmikust välja, kiire poetiir, kui kõiki asju olemas pole, ja küpsetama. Ja kui oled tosca koogi valmis teinud, siis jaga minule ka pilti enda koogist ning anna hinnang, kuidas maitses.

Vaata, milliseid magustoidu retsepte minu blogis veel on!

 

Loe veel ka...

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga