Retsept: Leivakrõpsud

1 (1)Kartulikrõpsude asemel paku külalistele midagi tervislikumat – isetehtud leivakrõpse. Nende valmistamine on nii lihtne ja kiire ning sõprade kiidusõnad on ka varmad tulema. Minule jagas seda ideed õeke ja tema elukaaslane, kel samuti on leivakrõpsud külaliste jaoks alati laual.

IMG_6910Vaja läheb:

  • leiba
  • meresoola

Valmistamine:

Viiluta leib terava noaga võimalikult õhukeseks (kui leib on lõikamiseks liiga pehme, pane see enne veidikeseks sügavkülma), aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, puista peale meresoola ning küpseta olenevalt ahjust ~180 kraadi juures 10-15 minutit (kuni leivaviilud on mõnusad krõmpsud ja krõbedad). Lase maha jahtuda ja hoiusta näiteks tavalises klaaspurgis.

IMG_6906Teen kodus kuskil kuus korra või kaks leiba ning kuna ise eelistan koduleiba süüa just värskelt ahjusoojana siis juba mõni päev hiljem on leib kõvem ning just siis teengi ülejäänud leivast neid imehäid leivakrõpse. Muidugi saab neid teha ka poest ostetud leivast ning peale soola võib ju neile maitset anda ka värske küüslauguga.

Kirjuta oma kommentaar

Sinu e-maili aadressi ei avalikustata.