Retsept: Kõige lihtsam pasta

pastaÜheks mu laste lemmiksöögiks, mida kiirelt ja lihtsalt kodus valmistan, on pasta. Õppisin selle valmistamise ühel suvel restoranis töötades ära ning võin Sulle lubada, et selle retsepti järgi on pasta tegemine tõesti lihtne ja lollikindel.

koostisosadVaja läheb:

pasta Valmistamine:

Keeda soolases vees enda soovi järgi valitud makaronid. Selleks lase vesi keema ja vahetult enne makaronide lisamist lisa vette sool, mitte enne. Makaronide pehmust maitse, sest al dente järgi pakendil olev keetmisaeg jätab minu arvates makaronid alati kõvaks. Kui oled makaronid ära keetnud ja kurnanud, prae suuremas kastrulis (kasutan sama kastrulit, milles keetsin makarone) väheses õlis tükeldatud sink ning veidi aja pärast lisa tomat, kuumuta veidi. Siis lisa vahu- või toidukoor, sulatatud juust ja tükeldatud petersell. Kuumuta ja sega, et kõik omavahel seguneks. Nüüd lisa varem keedetud makaronid, maitsesta soola ja pastamaitseainega ning lisa ka riivjuust.

pastapasta

Näpunäiteid pasta valmistamisel

  • Maitse toitu pidevalt ja lisa enda soovi ja maitse järgi asju juurde.
  • Pasta peaks jääma kreemjas ja juustune.
  • Retseptis pole kirjas koguseid, sest teen pastat alati n-ö tunde järgi ja vastavalt sellele, palju on sööjaid.
  • Nagu Sa näed, ei lähe selle retsepti järgi pasta valmistamiseks vaja väga palju toiduaineid. Samas võid loomulikult lisada enda maitse ja soovi järgi erinevaid asju.

Kirjuta oma kommentaar

Sinu e-maili aadressi ei avalikustata.