Retsept: Näkileivad

Peolauale ei pea alati poest näkse ostma – neid saab ka ise väga lihtsalt teha. Üheks selliseks näksiks on näiteks näkileivad. Olen neid teinud kahel moel ning mõlemad on alati väga hästi maitsenud. Lihtne valmistada ja enda tehtud asjad annavad peolauale hoopis teise väärtuse.

Mida läheb vaja?

  • 4 spl linaseemneid või tšiiaseemneid
  • 2,5 dl vett
  • 0,5 tl soola
  • 0,5 tl küüslaugusoola
  • 1,25 ml kikerhernejahu

Valmistamine:

Sega kõik koostisosad kokku ja jäta 30 minutiks seisma.

Sega kõik uuesti läbi ja laota ahjuplaadile.

Küpseta 180 kraadi juures (pöördõhuga programm) kuskil 30-40 minutit – kuni näkileib on küpsenud ja värvuselt pruun.

Pärast küpsemist lase jahtuda ning murra siis väiksemateks tükkideks.

Hoiusta õhukindlalt!

Vaata ka mu teisi näkside retsepte!

Kirjuta oma kommentaar

Sinu e-maili aadressi ei avalikustata.