Jagan teile Nami-Nami lehelt saadud Manhattani toorjuustukoogi retsepti, mille olen koguste ja ühe koostisosa poolest ära muutnud ja ka ühe hilisõhtuse äpardunud küpsetamise pärast nüüd mahakukkunud koogiks nimetan. Kogused on arvestatud 24 cm läbimõõduga ümmarguse vormi jaoks.
Põhi:
- 1 pakk Kalevi küpsiseid
- 100 g sulatatud võid
Täidis:
- 3 muna
- 100 g suhkrut
- 600 g toasooja toorjuustu
- 1 tl vanillisuhkrut
Kate:
- 250 g hapukoort (20%)
- 2 spl suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
Valmistamine:
- Põhi – purusta küpsised ja sega sulatatud võiga kokku. Suru lahtikäiva vormi põhja ja pane veidikeseks külmkappi.
- Täidis – Sega täidise koostisosad kokku ja kalla segu küpsisepuru peale. Küpseta 180 kraadi juures 40 minutit. Lase enne katte lisamist ~20 minutit jahtuda.
- Kate – Sega katte koostisosad kokku ja kalla koogile peale. Küpseta 225 kraadi juures 8 minutit.
Lase koogil enne serveerimist täielikult maha jahtuda – hea teha valmis päev varem. Serveeri näiteks koos maasika toormoosiga.
Kirjuta oma kommentaar