Retsept: Toome salat

Tegin seda salatit nädalavahetusel esimest korda elus ning täna teen veel ka teise laari otsa. Nii saab sahvririiul talveks ilusti täiendatud. Toome salat on lihtsalt nii hea kurgi-porgandi-sibula salat ning seda on tõesti väga lihtne valmistada. Nagu ikka kirjutan ma kõik enda jaoks vajalikud retseptid ka siia blogisse üles, sest kui ma ka ise midagi valmistama hakkan, siis siit ma neid retsepte kohe ka otsin.

Mida läheb vaja salati tegemiseks?

  • 3 kg kurki viilutatult
  • 1 kg porgandit viilutatult
  • 1 kg sibulat viilutatult
  • 100 g hakitud tilli
  • 4 spl peensoola
  • 4 spl suhkrut
  • 7 spl 30% äädikat
  • 200 ml rapsiõli

Toome salati valmistamine

Viiluta köögikombaini või viilutaja abil kurgid, porgandid ja sibul. Pane kõik 10-liitrisesse potti, lisa hakitud till, sool, suhkur, äädikas ja õli. Sega kõik korralikult läbi* ja jäta 12-24 tunniks seisma. Pärast laagerdumist aja hoidis keema ja kuumuta siis madalal kuumusel umbes 30-40 minutit. Pane hoidis kuumadesse steriliseeritud purkidesse** ning kaaneta kuumast veest võetud kaantega kohe.

* Mina segasin kogu kupatuse läbi kätega, sest niimoodi sai kõik korralikult läbi segatud!
** Mina hoian purke eelnevalt praeahjus tagurpidi resti peal 150 kraadi juures.

Kasutasin köögiviljade viilutamiseks Delimano viilutajat Brava
Toome salat pärast segamist
Kuumutatud salat

Vaata ka minu teisi hoidiste retsepte!

Kirjuta oma kommentaar

Sinu e-maili aadressi ei avalikustata.