Retsept: Keefirileib

IMG_0373Seekord siis sõbrannalt saadud ning veidi kohendatud keefirileiva retsept, mille valmistamine on väga lihtne. Perele maitses minu esimene katsetus väga ning kindlasti hakkan seda tihti tegema.

IMG_0355

Vaja läheb (1 leib):

  • 0,5 l keefiri
  • 1 dl nisujahu
  • 4 dl rukkijahu
  • 1,5 dl DanSukkeri tumedat siirupit (Konsumis 1,76 €)
  • 1 spl söögisoodat
  • 0,5 tl soola
  • seemneid ja pähkleid

Valmistamine:

Sega kõik ained omavahel kokku ja kalla segu varem võitatud leivavormi. Küpseta 2 tundi 150-kraadises ahjus (võimalusel kasuta esimese tunni jooksul põõrdõhu programmi). Ahjust välja võttes kata kohe rätikuga ja lase enne vormist võtmist veidi jahtuda.

IMG_0365IMG_0372

Kirjuta oma kommentaar

Sinu e-maili aadressi ei avalikustata.