Seekord siis sõbrannalt saadud ning veidi kohendatud keefirileiva retsept, mille valmistamine on väga lihtne. Perele maitses minu esimene katsetus väga ning kindlasti hakkan seda tihti tegema.
Vaja läheb (1 leib):
- 0,5 l keefiri
- 1 dl nisujahu
- 4 dl rukkijahu
- 1,5 dl DanSukkeri tumedat siirupit (Konsumis 1,76 €)
- 1 spl söögisoodat
- 0,5 tl soola
- seemneid ja pähkleid
Valmistamine:
Sega kõik ained omavahel kokku ja kalla segu varem võitatud leivavormi. Küpseta 2 tundi 150-kraadises ahjus (võimalusel kasuta esimese tunni jooksul põõrdõhu programmi). Ahjust välja võttes kata kohe rätikuga ja lase enne vormist võtmist veidi jahtuda.
Kirjuta oma kommentaar