Retsept: Boršipõhi

8Eelmisel suvel katsetasin elus esimest korda boršipõhja tegemist ja vaimustus ning ka tagasiside sõpradelt oli selle kohta nii suur ja positiivne, et sel suvel teen neid sisse veelgi rohkem. Hea on talvisel ajal võtta purgisupp omast sahvrist, lisada liha või viinerid ning punased oad ja supp kiiresti valmis keeta.

Vaja läheb:

  • 1 kg peeti
  • 1 kg porgandit
  • 3 kg kapsast
  • 1 kg tomateid
  • 1 kg sibulaid
  • 1 kg kurki
    ___________
  • o,5 l rapsiõli
  • 200 g suhkrut
  • 7 spl soola
  • 4 spl äädikat 30%
  • 6 loorberilehte
  • 30 musta pipra tera
  • tilli, peterselli

Valmistamine:

Tükelda tomatid, riivi köögikombaini abiga peet, porgand, kapsas, sibulad ja kurk!
Kuumuta suure poti põhjas (kasutasin 10-liitrist potti) õli. Passeeri ehk pruunista ja kuumuta õlis porgand ja peet (~5 min). Lisa kapsas ja maitseained (suhkur, sool, loorber, pipar) ja kuumuta ~20 min. Lisa tomat, kurk, sibul ning kuumuta veel ~20 min. Lisa äädikas, hakitud till ja petersell ning keeda veel ~3 min. Pane hoidis kuumadesse steriliseeritud purkidesse (hoian purke eelnevalt praeahjus tagurpidi resti peal 150 kraadi juures) ning kaaneta kuumast veest võetud kaantega kohe.

Supi valmistamine:

Suhe veega 1:1 – lisa 0,5 liitrisele boršipõhjale o,5 liitrit vett. Lase korraks keema, lisa liha/viinerid vms ja serveeri.

Antud kogusest sain 15 0,5-liitrist purki supipõhja.

1 2 3 4 5 6 7 9

Hoidiste siltide valmistamise juhendi leiad SIIT POSTITUSEST!

Kirjuta oma kommentaar

Sinu e-maili aadressi ei avalikustata.