Retsept: Lihtsaim õunamoos

Ükspäev küsis sõbranna mu käest õunamoosi retsepti ning mina, teades, et see on mul raudselt blogis üleval, juhatasin ta siia seda otsima. Natuke aega hiljem aga teavitas ta mind, et seda siiski ei ole siin ja et ma pangu see ikkagi üles. Siin ta siis nüüd on! Minu jaoks kõige lihtsam ja lollikindlam viis ülihead õunamoosi teha.

Vaja läheb:

  • õunu
  • tavalist valget suhkrut
  • potti
  • saumikserit
  • hoidise säilitamiseks purke, kaasi jms

Valmistamine:

Õhtul teleka ees võtan õunad ette, koorin, tükeldan sellesse potti, kus moosi ka keetma hakkan ja puistan lõpuks kõige peale suurema kihi suhkrut. Nii jäävad nad kaane alla kapile ööseks seisma. Järgmiseks päevaks on mahl õuntest välja tulnud ja seega ei pea moosikeetmisel vett üldse lisama. Kuumutan, kuni õunad on pehmemaks muutunud, ja lisan ülejäänud suhkru (teen seda maitse järgi). Siis püreestan saumikseriga kõik ära, kuumutan veel veidi ja võib-olla ka lisan suhkrut juurde. Kui vajalik magusus on saavutatud, tõstan poti pliidilt ja panen moosi eelnevalt kuumutatud steriliseeritud purkidesse ja sulgen kuumutatud kaantega.

  • Purkide steriliseerimiseks hoian neid praeahjus resti peal tagurpidi 100 kraadi juures umbes 10 minutit ning kaaned steriliseerin kuumas vees.
  • Parim õunamoos tuleb kuldrenetist või valgest klaarist.

Kirjuta oma kommentaar

Sinu e-maili aadressi ei avalikustata.