Retsept: Kõrvitsakarask singiga

Eile õhtul valmistasin elus esimest korda karaskit ja kuna olin nii vaimustuses, siis pidin seda tervislikku retsepti kohe ka teiega jagama. Valmistamine on lihtne ja maitse viib ausalt keele alla. Mu 5-aastasele maitses see karask väga!

Vaja läheb:

  • 170 g sinki (kasutasin broilerilihasinki)
  • 1 väiksem sibul
  • 1 küüslaugu küüs
  • 100 g odrajahu
  • 70 g maisijahu
  • sool
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 300 g keefiri
  • 1 muna
  • 40 g rapsiõli
  • 100 g riivitud kõrvitsat (kasutasin pudelkõrvitsat)
  • maitseürte (kasutasin kuivatatud peterselli)

Valmistamine:

  1. Tükelda sink, sibul, küüslauk ja kuumuta pannil vähese õliga.
  2. Sega kuivained omavahel kokku.
  3. Sega keefir, muna, õli, kõrvits, ürdid. Lisa juurde singisegu ja kuivained. Sega korralikult!
  4. Pane tainas eelnevalt õliga määritud ahjuvormi. Soovil puista peale ka seemneid (näiteks lina-, seesami-, päevalilleseemneid).
  5. Küpseta 200 kraadi juures (pöördõhuga programm) keskmisel siinil 30 minutit.
  6. Ahjust võttes määri karask võiga. Tegin ise selleks maitsevõi (või + till + ürdisool).

Kirjuta oma kommentaar

Sinu e-maili aadressi ei avalikustata.