Retsept: Rullpirukas

Tegin eelmisel nädalal esimest korda köögivilja-seenetäidisega rullpirukat ning kuna see rullpirukas oli nii hea ja ka lapsed sõid seda isuga, siis otsustasin piruka taina valmistamise ka enda retseptiraamatusse kirjutada. Originaalpiruka valmistamist näete ka SIIT videost. Küll aga võib selle rullpiruka täidis olla ükskõik mis ning seekord tegingi hoopis pitsatäidisega piruka.

Tainas:

  • 150 g võid
  • 1,5 dl hapukoort
  • 4 dl nisujahu
  • 1 muna
  • 1 tl soola

Pitsapiruka täidis:

  • 100 g riivjuust
  • 7 viilu sinki
  • pitsamaitseaine
  • ketšup
  • omatehtud hoidis tomat sibulaga

Määrimiseks:

  • 1 muna

Kaunistuseks:

  • seesamiseemneid

Valmistamine:

Taina valmistamiseks sulata või. Lisa sool, jahu, hapukoor ja muna ning sega ühtlaseks tainaks ning pane 30 minutiks külmkappi.

Rulli tainas jahusel laual ristküliku kujuliseks ning laota peale täidis. NB! Kui lisad pirukale kuumtöödeldud täidist, siis lase sel täielikult jahtuda, muidu on pirukat raske kokku rullida.

Rulli tainas kokku ning tõsta rullpirukas ringikujuliselt suurele ahjuplaadile. Määri lahtiklopitud munaga ja lisa kaunistuseks peale seesamiseemned. Küpseta 200 kraadi juures (pöördõhuga programm) 30-40 minutit.

Tainas enne külmkappi panekut
Tainas enne külmkappi panekut

******************************************”

Originaalretsept on pärit Lia Virkuse “Pereköögi kokaraamat 2” retseptiraamatust (lk 311).

Kirjuta oma kommentaar

Sinu e-maili aadressi ei avalikustata.